Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Lars Smook | De Twentsche Courant

Actie tegen ondermijnende criminaliteit in Hof van Twente

GOOR - De geografische ligging, een groot buitengebied in combinatie met leegstand en weinig toezicht en de aanwezigheid van recreatieparken maken Hof van Twente aantrekkelijk voor criminelen. Dit staat in het ‘plan van aanpak ondermijnende criminaliteit en integrale veiligheid’ van burgemeester en wethouders. Dat er onvoldoende toezichts- en handhavingscapaciteit, een lage pakkans en een lage meldingsbereidheid is, speelt criminelen eveneens in de kaart.

Het buitengebied, recreatieparken en bedrijventerreinen zijn voor de gemeente witte/blinde vlekken. Dit betekent dat er wel vermoedens van criminele activiteiten zijn, maar dat daar geen zicht op is. Daarbij gaat het om milieucriminaliteit, drugsgebruik en -handel in de kleinere kernen, drugsproductie, prostitutie/loverboys, zorgfraude en witwassen.

  1. Bij toeval campingbaas van Mooi Delden: ‘Zonder mijn ongeluk was ik hier nooit gekomen’
    PREMIUM

    Bij toeval camping­baas van Mooi Delden: ‘Zonder mijn ongeluk was ik hier nooit gekomen’

    DELDEN - Waar de meeste kampeerterreinen in de gemeente van ouder op kind worden doorgegeven, is dat bij Mooi Delden niet het geval. Met ingang van 2018 is Michael Koning ter Heege (26) mede-eigenaar van de groene oase op De Mors. En binnen een aantal jaar neemt hij de camping zelfs in zijn geheel over. „Ik ben hier puur bij toeval terecht gekomen. Nu prijs ik mijzelf er gelukkig dat ik deze kans heb gekregen.”

Hengelo e.o.