Volledig scherm
Het omstreden Kipwegje in Delden. © Rob Steentjes

Afsluiting Kipwegje Delden: illegaal of niet?


De afsluiting van het ‘Kipwegje’ in Delden houdt de gemoederen in de buurt flink bezig. Eind maart werd het paadje, dat geen straatnaambord heeft maar al zeker honderd jaar bestaat, afgesloten met een kleine beukenhaag. 

Het leidde bij de gemeente Hof van Twente tot een flink aantal klachten uit de omgeving van de Molenstraat en ’t Kip. Er zou namelijk een gevaarlijks situatie gecreëerd worden. De gemeente lijkt met de zaak in haar maag te zitten en doet geen inhoudelijke mededelingen. Volgende week is er wel een gesprek tussen de gemeente en de verantwoordelijke bewoner, de Deldenaar Bert ter Horst.

Ter Horst plaatste in maart het hegje en snapt niet waarom er zoveel commotie is ontstaan. „Het Kipwegje loopt tussen de huizen op nummers 43 en 41 aan de Molenstraat”, zo legt hij uit. „Nummer 43 was al in mijn bezit en daar valt ook het Kipwegje aan de kant van de Molenstraat onder.” Hij kon echter niets met de grond doen omdat de buurman ‘recht van overpad’ had. „Ik heb de naastgelegen woning in 2018 gekocht waardoor dit recht niet meer van toepassing is.” Ter Horst meent dan ook in zijn volste recht te staan bij het plaatsen van het hegje. „Het is gewoon een deel van mijn tuin. Daarnaast wordt er nauwelijks gebruik van gemaakt. Hooguit drie mensen per dag.”

De gemeente heeft Ter Horst al een brief gestuurd met daarin het verzoek de heg te verwijderen. De Deldenaar wil echter eerst met de gemeente in gesprek. „Als blijkt dat het niet mag, dan zal ik het uiteraard weghalen. Ik heb ook nooit de intentie gehad om mensen boos te maken. Ik ben alleen van mening ik gewoon een ‘hekje’ om mijn tuin mag zetten.”

Volledig scherm
Het omstreden Kipwegje in Delden. © Rob Steentjes

Hengelo e.o.