Volledig scherm
The Brown Jabberwocks. © Christian van der Meij

Amerikaans koor The Brown Jabberwocks wint festival tijdens Amusing Hengelo

HENGELO - The Brown Jabberwocks uit Amerika heeft het Nederlands Festival voor Vocale Ensembles gewonnen, dat gisteren tijdens korenfestival Amusing in de Hengelose binnenstad gehouden werd. Koor Stacked werd tweede, Mooche derde en Voice Over vierde.

Van de 105 deelnemende groepen aan Amusing waren twaalf a capella ensembles deelnemers van het Nederlands Festival voor Vocale Ensembles. Tijdens dit onderdeel van het festival beoordeelt een jury de muzikaliteit, de artistieke en zangechnische uitvoering van de a capella optredens. Deze waren allsemaal in het Historisch Museum aan de Beekstraat. De a capella ensembles konden hun eigen genre kiezen

Volgens juryvoorzitter Vincent van Wijlhuizen was er ook dit jaar wederom sprake van een uitzonderlijk hoge kwaliteit bij alle deelnemers. Voor de absolute winnaars The Brown Jabberwocks uit Amerika had de jury, en het publiek ook te oordelen aan de reacties tijdens en na hun optreden, uitsluitend lovende woorden. De trofee, een mooie glazen sculptuur van de hand van de Hengelose glaskunstenares Kim ten Oever, gaat dit mee naar Providence (USA)

De vertegenwoordiger van BALK, Joop Dekker reikte de door deze bond beschikbaar gestelde prijzen voor de nummers 2, 3 en 4 uit. BALK is de landelijke bond voor alle koren en groepen die lichte muziek op hun repertoire hebben, De prijswinnaars mogen op kosten van BALK een workshop of coaching volgen.

Hengelo e.o.