Volledig scherm
Het arrangement in de nieuwsbrief van het Aparthotel in Delden © Aparthotel Delden

Aparthotel wil carnavalshaters naar Delden trekken met speciaal arrangement

DELDEN - Wil je koste wat kost het carnaval ontvluchten? Probeer Delden eens. Dat is in elk geval waar het Aparthotel uit het stadje mee adverteert voor boekingen in de eerste week van maart, de carnavalsperiode van 2019.

Nee, op het kindercarnaval na is Delden zelf geen grote carnavalskern binnen Twente. Maar het gebrek aan polonaise is niet de reden voor het hotel om het Ontvlucht Carnaval-arrangement prominent in de nieuwsbrief van de afgelopen week te plaatsen. 

„We zijn er al een paar jaar geleden mee begonnen”, vertelt Ellen van het Aparthotel na de vraag over de bijzondere aanbieding. „Je probeert als hotel van alles. In deze periode kun je je, denk ik, onderscheiden door je te richten op de mensen die juist géén carnaval vieren. Even weg uit de drukte en genieten van de rust in Twente - gewoon fijn. Nee, ik ken geen ander hotel wat dit doet.”

Het is nou ook niet zo dat Delden begin maart vol zit met chagrijnige carnavalshaters. Jonge gezinnen, ouderen: volgens het Aparthotel leidt het arrangement tot volle kamers met allerlei soorten bezoekers. „Ze komen echt uit heel het land, hoor, niet alleen uit Twente. In sommige stukken Nederland is carnaval toch wel een heel ding, zoals Brabant of Limburg. Van het Twentse carnaval krijg je bij ons niet veel mee. We zitten aan de rand van Delden, het kindercarnaval is in de binnenstad. Maar het helpt vooral dat het een speciale aanbieding is.”

Liefhebber?

Bij hotel-restaurant De Grote Zwaan in De Lutte doen ze niet aan een arrangement voor de ‘carnavalsontvluchter’. Op de vraag of ze een zelfde soort aanbieding hebben wordt stevig gelachen: „Dan zit je hier helemaal verkeerd”, is de reactie van de receptionist. „We zitten middenin het Twentse carnavalsgebied. We hebben juist gasten die hier speciaal komen om naar het carnaval in De Lutte of Oldenzaal te gaan. Dan komen ze verkleed binnen. Voor de liefhebber is dit dus wél een ideale locatie.”

Een nachtje Aparthotel Delden kost van 1 tot en met 6 maart 64 euro per persoon. Daar zit een ontbijt, driegangendiner en onbeperkt gebruik van de wifi, het spelterras en het zwembad bij in. En dus zeker geen dweilpas.

Volledig scherm
De kindercarnavalsoptocht door Delden. Heel veel meer carnaval is er niet in het stadje, voor het Aparthotel een ideale reden om zich te richten op de gasten die helemaal niks met het feest hebben. © Christian van der Meij

Hengelo e.o.