Volledig scherm
Plan Kistemaker

Appartementencomplex hartje Markelo wordt echte blikvanger

MARKELO - Het moet een echte blikvanger worden in het straatbeeld van Markelo. Plan Kistemaker krijgt steeds meer vorm. Ontwikkelaar Ter Steege uit Rijssen presenteert morgen het schetsontwerp voor het appartementencomplex dat op de hoek van de Grotestraat en de Bergweg gebouwd gaat worden, op de plek van de voormalige slijterij Kistemaker (Görkink).

Het complex, dat uit twee ‘villa’s’ bestaat, telt straks twaalf appartementen. Op de begane grond is ruimte voor drie winkels. Achter het complex komt een aantal parkeerplaatsen, onbekend is nog hoeveel. Ervoor komt een pleintje met veel groen. Als de procedures geen vertraging oplopen, kan begin 2017 de schop de grond in.


„Bijzonder aan het project is dat het plan tot stand is gekomen in samenspraak met de potentiële bewoners”, vertelt Jane Dijkstra, vastgoedontwikkelaar bij Ter Steege. „De wens om iets te doen met deze locatie is al tien jaar oud en de gesprekken met gegadigden voor appartementen in het complex lopen al lang. We hebben al hun wensen geïnventariseerd. Zo zijn we bijvoorbeeld met een busje langs andere projecten van ons gereden om te kijken wat er allemaal mogelijk is. Met de wensenlijst van de toekomstige bewoners zijn we naar de architect gestapt. Dat heeft geresulteerd in dit schetsontwerp. Dat is een heel andere manier van werken dan maar gewoon een plan maken en dat bij de plaatselijke makelaar in het schap leggen. Op deze manier leveren we maatwerk af en dat bevalt goed.”


Architect EVE uit Nijverdal is verantwoordelijk voor het ontwerp. Bij het ontwerp is goed gekeken naar de inpasbaarheid: het nieuwe pand past bij de al bestaande bebouwing. Daarom is de linker villa wat statiger en krijgt het rechter gebouw een meer landelijke uitstraling. „Dat sluit beter aan bij de overige panden in de Grotestraat”, zegt Dijkstra.


Volgens de vastgoedontwikkelaar staan er ongeveer zestien gegadigden op de lijst, overwegend senioren.

Hengelo e.o.