Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Asbest vertraagt de aanleg van glasvezel in Goor

GOOR - Eind dit jaar ligt er glasvezel voor snel internet in bermen in de gemeente Hof van Twente die nu met asbest zijn verontreinigd. Dit is het streven van de gemeente, het projectbureau bodemasbestsanering (BAS) en Glasvezel Buitenaf.

Op een aantal plekken in Hof van Twente heeft de aannemer, die glasvezel aanlegt, asbest aangetroffen. Daardoor zijn nog niet alle aangemelde glasvezelaansluitingen klaar. Het gaat om verschillende plekken in het buitengebied, onder meer in Diepenheim. In opdracht van BAS worden nu bodemonderzoeken en -saneringen voorbereid en uitgevoerd.

Als deze werkzaamheden klaar zijn, komt de aannemer om de betreffende adressen alsnog aan te sluiten. De bewoners worden hierover schriftelijk geïnformeerd.

BAS werkt voor de provincie Overijssel en de gemeenten Hof van Twente, Borne, Rijssen-Holten, Hellendoorn, Wierden, Haaksbergen en Twenterand. Het projectbureau bodemasbestsanering is gehuisvest in het gemeentehuis in Goor, om de gemeenten te helpen asbestpulp in de bodem op te ruimen.

Hengelo e.o.