Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Asbest vertraagt de aanleg van glasvezel in Goor

GOOR - Eind dit jaar ligt er glasvezel voor snel internet in bermen in de gemeente Hof van Twente die nu met asbest zijn verontreinigd. Dit is het streven van de gemeente, het projectbureau bodemasbestsanering (BAS) en Glasvezel Buitenaf.

Op een aantal plekken in Hof van Twente heeft de aannemer, die glasvezel aanlegt, asbest aangetroffen. Daardoor zijn nog niet alle aangemelde glasvezelaansluitingen klaar. Het gaat om verschillende plekken in het buitengebied, onder meer in Diepenheim. In opdracht van BAS worden nu bodemonderzoeken en -saneringen voorbereid en uitgevoerd.

Als deze werkzaamheden klaar zijn, komt de aannemer om de betreffende adressen alsnog aan te sluiten. De bewoners worden hierover schriftelijk geïnformeerd.

BAS werkt voor de provincie Overijssel en de gemeenten Hof van Twente, Borne, Rijssen-Holten, Hellendoorn, Wierden, Haaksbergen en Twenterand. Het projectbureau bodemasbestsanering is gehuisvest in het gemeentehuis in Goor, om de gemeenten te helpen asbestpulp in de bodem op te ruimen.

  1. Daan (21) uit Goor stomverbaasd: Frenkie de Jong duikt op bij zijn voetbalschool in Tanzania

    Daan (21) uit Goor stomver­baasd: Frenkie de Jong duikt op bij zijn voetbal­school in Tanzania

    GOOR/ARUSHA - Daan Zwierink (21) beleefde een bijzondere week. De Goorse student van het ROC van Twente loopt stage op een voetbalschool in Tanzania en zag deze week op Instagram dat Frenkie de Jong dicht in de buurt was. Zwierink nodigde de kersverse aanwinst van FC Barcelona uit en een dag later stond het supertalent plots op het veld tussen de kansarme jongeren. “Dit had ik echt niet verwacht.”

Hengelo e.o.