Openbare Basisschool Deldenerbroek gaat dicht
Volledig scherm
PREMIUM
Openbare Basisschool Deldenerbroek gaat dicht © Lars Smook

Basisschool Deldenerbroek in Ambt Delden sluit: ‘Houden 16 leerlingen over’

AMBT DELDEN - De openbare basisschool Deldenerbroek in Ambt Delden wordt na dit schooljaar gesloten wegens een tekort aan leerlingen. ‘Deldenerbroek’ is daarmee de derde basisschool van de Stichting Openbaar Primair Onderwijs (OPO) Hof van Twente die ophoudt te bestaan.

Quote

Volgens de prognose zou de school komend schooljaar zestien leerlingen overhouden

Jasper Kok

Directeur-bestuurder Jasper Kok van de Stichting Primair Onderwijs maakte de sluiting van de openbare basisschool Deldenenbroek aan de Schoolstraat gisteravond bekend. Dat deed hij in een bijeenkomst  met de ouders van de 22 overgebleven leerlingen. Kok, in het verleden directeur van deze basisschool, noemt de maatregel per 1 augustus 2020 ‘zuur’. „Het onderwijsteam werkt keihard en heeft van alles gedaan om de school aantrekkelijk te maken. Zo is er veel geld gestopt in digitaal onderwijs. Maar ergens houdt het op. Volgens de prognose zou de school komend schooljaar zestien leerlingen overhouden. Met zo weinig kinderen is het onderwijskundig onverantwoord Deldenerbroek open te houden”, vertelt de directeur-bestuurder.

Hoeveel pijn sluiting ook doet, voor de ouders kan het geen donderslag bij heldere hemel zijn. Want in haar begroting voor 2019 tot en met 2121 meldde OPO eerder dit jaar al dat de kans bestond dat ‘Deldenerbroek’ door het ijs zou zakken als het leerlingental zou blijven dalen en onder de grens van 23 zou komen.

Hengelo e.o.