Ronald van de Vate uit Woudenberg toont zijn nieuwe boek Hart voor Glas, over de bekroonde Haanstra-film. De presentatie is dinsdag in Goor.
Volledig scherm
PREMIUM
Ronald van de Vate uit Woudenberg toont zijn nieuwe boek Hart voor Glas, over de bekroonde Haanstra-film. De presentatie is dinsdag in Goor. © Herman Stöver

Beroemde Gorenaar geëerd met boek van kenner Ronald van de Vate (70): Bert Haanstra kreeg Oscar pas veel later per diplomatieke post

GOOR - Dik twee maanden moest Goors ‘beroemdste zoon’ Bert Haanstra wachten op zijn Oscar voor de film Glas. De regisseur was de eerste Nederlander die Hollywoods hoogste prijs kreeg. Het beeldje reisde per diplomatieke post.

  1. Markelo wil af van veevoederfabriek middenin het dorp: ‘Maar te weinig uitstoot voor uitkoopregeling’
    PREMIUM

    Markelo wil af van veevoeder­fa­briek middenin het dorp: ‘Maar te weinig uitstoot voor uitkoopre­ge­ling’

    MARKELO - De stikstofuitstoot van het in de dorpskern van Markelo gevestigde ABZ Diervoeding in Markelo biedt geen aanknopingspunt voor verplaatsing van het bedrijf. Dat blijkt uit antwoorden van de provincie Overijssel op vragen van het CDA. De partij wilde weten of het bedrijf vanwege de vervuiling nabij een natuurgebied in aanmerking zou komen voor een vergoeding om als het zou vertrekken.