Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT

Bestrijding processierups in Hof van Twente kost dit jaar nog meer

GOOR - De bestrijding van de eikenprocessierups gaat de gemeente dit jaar naar verwachting fors meer kosten dan vorig jaar. Daarvoor waarschuwt wethouder Harry Scholten.

Vorig jaar was er 18.000 euro begroot voor de bestrijding van de jeukrups. "Dat bedrag hebben we al ruim overschreden. Door de grote overlast die het beestje heeft veroorzaakt heeft de eikenprocessierups in 2019 de gemeente al met al meer dan 100.000 euro gekost", zegt wethouder Scholten. 

Quote

Al met al heeft de grote overlast in 2019 meer dan 100.000 euro gekost

Harry Scholten, Wethouder

Zachte winter

"Voor dit jaar wordt, ook door de zachte winter, nóg meer overlast verwacht. Misschien al wel in maart." De gemeente is bezig met een plan van aanpak over hoe de plaagdieren te bestrijden. Daarbij wordt eerst gekeken welke maatregelen genomen kunnen worden om overlast door de rupsen te voorkomen. Bijvoorbeeld door het ophangen van mezenkasten door de Stichting Hofvogels of het injecteren van de bomen met 'wormpjes' (zogeheten nematoden) die de rupsen opeten. Dat laatste gebeurt al in Oldenzaal. De Twentse gemeenten praten volgende week over de eikenprocessierups, om te kijken wat in gezamenlijk verband kan worden opgepakt.

Hengelo e.o.