Volledig scherm
© Frans Nikkels

Bewoners zorgcentrum St. Elisabeth Delden betrekken nieuwbouw

DELDEN - Een megaklus, maar gelukkig één die dankzij een goede planning, familie van bewoners en een sterk gevoel van betrokkenheid uiteindelijk vlekkeloos is verlopen. De bewoners van het Deldense woonzorgcentrum St. Elisabeth maakten zich woensdag op voor de grote verhuisdag.

Inpakken en uitpakken
Van de tijdelijke huisvesting aan de Braak-West naar het gloednieuwe zorgcomplex aan de Langestraat. Logistiek al een hele onderneming, maar vanwege de zorg die de bewoners nodig hebben ook op emotioneel vlak een uitdaging: „We zijn naast het uitpakken vandaag ook pas begonnen met het inpakken van de spullen van de veertig bewoners van St. Elisabeth”, vertelt Ton Oude Voshaar, coördinator namens Carintreggeland. "Als de mensen een paar dagen tussen de dozen moeten zitten worden ze onrustig. Ook daarom is de rol die de familie in de verhuizing speelt vandaag erg groot.”

Dankbaar
Terwijl de bewoners van de verhuis-hectiek weinig meekrijgen, hebben familieleden en werknemers van Carintreggeland gedurende de dag meubels en bezittingen ingeladen. Met twee verhuiswagens is de hele dag richting het nieuw zorgcomplex gereden. „We zijn heel dankbaar dat de rol van de familie zo groot is en ze de hele dag in grote getale hebben meegeholpen”, legt Ton Oude Voshaar uit. „De betrokkenheid is groot en dat moet ook wel, aangezien we tegenwoordig erg afhankelijk zijn van mantelzorgers."

Ballonnen
Bij de ingang staat een boog van ballonnen, op de binnenplaats een draaiorgel. De ontvangst wordt feestelijk en Oude Voshaar kijkt dan ook met een goed gevoel terug op ‘D-day’ voor St. Elisabeth. „Ik ben tevreden over hoe de verhuizing is gegaan.We hebben er met z’n allen voor gezorgd dat het vlekkeloos is verlopen. En het is een prachtig complex geworden.”

Hengelo e.o.