Volledig scherm

Bibliotheek Markelo basis voor 'thuiswerker'

MARKELO - Zelfstandige ondernemers uit Markelo die niet meer elke dag vanuit hun zolderkamer hun bedrijf willen runnen, kunnen straks terecht in de bibliotheek in Markelo. En dat geldt ook voor thuiswerkers, die tijdens het werk niet gestoord willen worden door kinderen of de buurvrouw. In de Markelose bieb komen zo’n tien tot twintig werkplekken, waar ondernemers tijdelijk of structureel een werkplek kunnen huren. ‘boekWERKmarkelo’ gaat het heten.

Initiatiefnemer is bouwkundig ontwerper Gerard ter Hofte, zelfstandig ondernemer en eigenaar van het bedrijf Atelier 007. „Ik werk zelf een aantal dagen in de week in de Citadel in Rijssen. Ik had al vaker geroepen dat er ook zoiets in Markelo moet komen. Een representatieve plek waar je als zelfstandig ondernemer kunt werken, maar ook klanten kunt ontvangen.”

Bureau huren

Het is straks mogelijk om structureel een bureau en bijbehorende kastruimte te huren, maar het is ook mogelijk om incidenteel een plek te huren. Verder komt er een vergaderruimte, kantoortjes die afgesloten kunnen worden, een printer, goede wifi en kan er koffie worden gezet.

Bibliotheek wordt servicepunt

De bibliotheek in Markelo wordt omgevormd tot servicepunt. Dat houdt in dat er nog steeds een collectie boeken aanwezig is, afgestemd op het lezerspubliek. Lenen gaat door middel van zelfservice, al zal er op gezette tijden ook personeel aanwezig zijn. Ook kunnen gereserveerde boeken afgehaald worden. Voordeel is dat de bibliotheek open is wanneer boekWERKmarkelo ook open is. En dat is elke dag tijdens kantooruren.Het servicepunt van de bieb moet voor de zomer gerealiseerd zijn.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Hengelo e.o.