Bierteam uit Goor heeft ludieke oplossing voor 'tekort' aan bidons

GOOR - In de onderste regionen van het amateurvoetbal gaat het niet alleen om presteren. Gezelligheid en vermaak zijn minstens zo belangrijk, zo vinden ze ook bij GFC 5 uit Goor. En wat doe je dan als je de laatste thuiswedstrijd speelt, het zonnetje schijnt en het dus dorstig weer is? Een koelkast aansluiten...

Het vijfde team van GFC plaatste de met blikjes bier gevulde koelkast naast de dug-out voor aanvang van het thuisduel tegen Lochem SP 4. Noem het een aanvulling op de bidons met water. Al dan niet dankzij de verfrissingen uit de koelkast pakte de thuisploeg een punt: 1-1. Nog net geen unicum; de ploeg speelde dit seizoen één keer eerder gelijk en ze boekte maar één overwinning. Met in totaal vijf punten eindigde het team op plek 10 van de 11 in de 7e klasse voor reserveteams. De sfeer in de ploeg is er, getuige de video, niet minder om.

Duizenden vieuws

De video dateert van een week geleden. Afgelopen zaterdag plaatste de populaire Facebookpagina De Kelderklasse het filmpje op internet. Deze zondag was de video aan het begin van de middag al bijna 20.000 keer bekeken.

Volledig scherm
Een 'still' uit de video met daarop de 'uitvinding' van GFC Goor 5 tegen dorst tijdens een voetbalwedstrijd. © Facebook/De Kelderklasse
  1. American Paints: bijzondere paarden op het Twentse platteland in Delden
    PREMIUM
    Video

    American Paints: bijzondere paarden op het Twentse platteland in Delden

    DELDEN - Wie toevallig bij een van de shows met American Paint Horses binnenloopt, zal zich even in het Wilde Westen wanen. Cowboyhoeden, leren vestjes, grote laarzen met sporen en paarden die lijken weggeplukt uit het decor van een westernfilm. Melinda Nijland-Zweepe uit Delden heeft een passie voor de bont-gevlekte dieren en is een van de weinige mensen in Nederland die met het bijzondere paardenras werkt.

Hengelo e.o.