Volledig scherm
De vrijwilligers van de tuinploeg bij de Oude Blasius kregen twee bladblazers cadeau van een Deldense ondernemer. Vlnr: Henk Hardeman, Wim Schultze, Jan Werking, Rene Arnthof (ondernemer) en Jan Baars. © Emiel Muijderman

Bladblazers cadeau voor vrijwillige tuinmannen van de Oude Blasiuskerk

DELDEN - In het voorjaar zorgt de tuinploeg van de Oude Blasiuskerk in Delden voor nieuwe bloemen rondom de zonnewijzer en in de perkjes. Dan wordt na de winterpauze ook het gras weer gemaaid, het onkruid tussen de tegels verwijderd en worden de talloze struiken teruggesnoeid.

Een proces dat van april tot en met november wekelijks wordt herhaald. De grootste uitdaging wacht echter in het najaar als de grote bomen op het kerkplein de bladeren laten vallen. Gewapend met bladharken zorgen Wim Schultze, Jan Naafs, Jan Werning en Henk Hardeman er iedere donderdag voor dat het plein er in het weekend weer netjes bijligt.

Idee
Deldense ondernemer René Arnthof wandelt dagelijks met zijn hond door de tuinen van de Oude Blasiuskerk. „Iedere donderdag zie ik de heren druk in de weer met bezems en bladharken. Langzaam is bij mij toen het idee ontstaan dat er toch een eenvoudigere manier moet zijn om het kerkplein schoon te houden. We praten over een flinke oppervlakte en de groep die daar aan het werk is wordt ook een dagje ouder.”

Arnthof bedacht dat een bladblazer de inspanningen een stuk zouden verlichten. „Ik heb de vrijwilligers toen voorgesteld om twee van deze apparaten te sponsoren. Daar werd erg enthousiast op gereageerd. Deze mensen doen geweldig werk en ik vind het fijn dat ik ze daar op deze manier wat bij kan helpen.”

Toekomst
De vrijwilligers waren vooral verbaasd door het gulle aanbod. „We krijgen iedere donderdag koffie aangeboden door de koster en in de zomer komt de buurvrouw ons wel eens een ijsje brengen, maar dit hebben we nog niet eerder meegemaakt”, vertelt Jan Naafs. Het cadeau dat Arnthof namens zijn bedrijf 123BestDeal aanbiedt, komt echter zeer goed van pas. „Als het blad valt zijn we iedere donderdag uren bezig om alles op te ruimen. Vooral op de verharde stukken zal dat in de toekomst veel tijd schelen. We zijn Arnthof erg dankbaar voor zijn mooie gebaar.”

Hengelo e.o.