Volledig scherm
© Thinkstock

Blijven Wonen in Hengevelde presenteert plannen

HENGEVELDE - Veel Hengeveldenaren moeten er niet aan denken om te verhuizen uit het dorp. Maar wat nu als dat niet anders kan, omdat er gespecialiseerde zorg nodig is?

Dan is verhuizing naar bijvoorbeeld Haaksbergen, Delden of Goor de enige optie. Met verlies van vertrouwde omgeving en sociale contacten als gevolg. Voor de mensen die het betreft, maar ook voor hun naasten geen fijn vooruitzicht.

Om die behoefte op te vangen is de werkgroep ‘Blijven Wonen in Hengevelde’ bezig met een zogenoemde ‘carebrede’ woonvoorziening in Hengevelde. Een beschutte woonvorm voor verschillende doelgroepen, waar bewoners meer zorg en begeleiding krijgen dan in de thuissituatie.

Door deze extra zorg en veiligheid kunnen de bewoners blijven wonen in de gemeenschap van Hengevelde. Sociale contacten en de betrokkenheidm met het dorp blijven intact.


De werkgroep heeft inmiddels twee zorgpartijen geselecteerd: JP van den Bent en Carintreggeland. Daarnaast worden de plannen voor de beoogde woonvorm steeds concreter.

De werkgroep nodigt inwoners uit Hengevelde en andere belangstellenden uit voor een planpresentatie, donderdag om 19.30 uur bij De Gebrande Waateren aan de Goorsestraat 15.

Hengelo e.o.