Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Boa’s mishandeld in trein bij station Goor: ‘Hij sloeg er gelijk op los’

GOOR - Twee boa’s (49 en 62 jaar) van vervoerder Keolis zijn in de nacht van zondag op maandag mishandeld in de trein van Hengelo naar Zutphen. Een man kon geen geldig vervoersbewijs of id-bewijs tonen. Toen de boa’s de zwartrijder daarop aanspraken, escaleerde dat in een handgemeen.

Aanvankelijk leek de man mee te werken, maar vlakbij het station in Goor ging het mis volgens de boa van dienst, die niet met naam genoemd wil worden. „Hij zei: ‘Pas maar op, als we op het perron zijn pak ik jullie.’ Ik duwde hem voor mijn eigen veiligheid van me af. Toen sloeg hij er gelijk op los.”

Koksmes op zak

Quote

Ik heb zelf een zwelling van 10 centimeter boven mijn oog

Boa

Volgens de boa was de man nauwelijks te temmen en werden er rake klappen uitgedeeld. „Mijn collega heeft letsel aan zijn hoofd, oor en hand. Ik heb zelf een zwelling van 10 centimeter boven mijn oog en ben nog door de CT-scan in het ziekenhuis gegaan”, legt hij uit. De mannen hielden er niets ernstigs aan over.

De schrik zit er wel goed in. „Tijdens de worsteling viel er een koksmes van 45 centimeter uit zijn zak. Dan kijk je wel even raar op, hoor.” Mede met hulp van de machinist kon de zwartrijder in bedwang worden gehouden. Hij is overgedragen aan de politie.

‘Gewoon’ weer aan het werk

Keolis heeft de man een reisverbod opgelegd. Dat betekent overigens niet dat hij helemaal niet meer met de trein mag reizen; het verbod geldt alleen voor trajecten waar vervoerder Keolis rijdt. De boa’s die zondagnacht mishandeld werden, zijn ‘gewoon’ weer aan het werk. „Thuis gaan zitten heeft ook geen zin. Maar we mogen van de baas alles op ons eigen tempo doen, dat is fijn. En praten, vooral veel van je af praten.”

Het is niet de eerste keer dat een medewerker van Keolis mishandeld wordt door een zwartrijder in Twente. Zo was het in april raak op station Borne. Keolis-directeur Emile Broersma riep de politiek eerder al op om dit soort ‘grandioze hufters‘ harder aan te pakken

Hengelo e.o.