Volledig scherm

Bomen langs Rondweg Delden worden gekapt

AMBT DELDEN - Stichting Landgoed Twickel begint volgende week met het vellen van bomen langs de Rondweg Delden/N346. Het rooien van de bomen moet de Deldeneresch meer bij Delden en het (kasteel)park van Landgoed Twickel betrekken.


De aanleg van de Rondweg in 1971 heeft de landerijen van Twickel doorgesneden. De meeste overhoekjes zijn destijds ingeplant met bomen. Gevolg hiervan is dat de visuele relatie tussen de Deldeneresch en Delden is verbroken. Dat wil Twickel graag herstellen, zo staat ook in het Pact van Twickel. Landschapsarchitect Michael van Gessel, die een plan voor het Twickelerpark heeft gemaakt, heeft hiervoor het ontwerp gemaakt.


Andere onderdelen uit dat ontwerp zijn de aanleg van twee voetgangersbruggen. Die tussen de Twickelerlaan en de Hengelosestraat is twee jaar geleden gebouwd. Na de zomer wordt begonnen aan de Marktstraatbrug. Daarnaast krijgt de fietsverbinding tussen het Laartunneltje en de Twickelerlaan een logischer verloop.


Stichting Twickel heeft afgelopen voorjaar een aantal informatiebijeenkomsten gehouden om de plannen met omwonenden te bespreken. Dat heeft tot enkele aanpassingen geleid: de bomen tussen de speeltuin en de volkstuintjes worden fors uitgedund. En bij de nog te bouwen Marktstraatbrug blijft een groep bomen staan om het zicht op de rondweg vanuit de Stadshagen weg te nemen.

Hengelo e.o.