Volledig scherm
Smeulende resten van Wawollie in Goor

Brand oorzaak faillissement kringloopstichting Wawollie Goor

GOOR - Kringloopbedrijf Wawollie in Goor werd al door brand verwoest in juli van dit jaar. Nu bestaat ook de Stichting Wawollie Goor niet meer, die is gisteren door de rechtbank failliet verklaard. Bij Wawollie Goor stonden vier mensen op de loonlijst.


Het faillissement heeft geen invloed op de vestigingen van Wawollie in Haaksbergen en in Utrecht. Deze vallen onder afzonderlijke stichtingen. Wawollie Haaksbergen en Wawollie Utrecht blijven dus open.


Curator Ale Holsbrink kon gisteren nog niets zeggen over de schuldenlast van Wawollie. De directe oorzaak van het faillissement is de brand waardoor het kringloopbedrijf in juli werd getroffen. De loods en alle goederen gingen in vlammen op.

Gehoopt werd op een doorstart, op een andere locatie in Goor. „Maar er was een conflict met de verzekeraar. Die heeft wel een voorschot uitbetaald, maar verdere uitkering liet op zich wachten. Daardoor konden salarissen niet worden uitbetaald. En dan houdt het op”, zegt Holsbrink. Het faillissement is door Hans Messie, eigenaar van Wawollie, zelf aangevraagd.

Met het gemeentebestuur van Goor werden al gesprekken gevoerd over een alternatieve locatie. Onder andere de voormalige gemeentewerf en het TSB-terrein werden genoemd als potentiële locaties. Of er alsnog kans op een doorstart bestaat, kan Holsbrink nog niet zeggen. "Dat moet ik allemaal nog uitzoeken."

Hengelo e.o.