Volledig scherm
© Wouter Borre

Brand Wawollie Goor ramp voor dierenambulance: 'Kan einde betekenen'

GOOR - Het bestuur van de Dierenambulance Hof van Twente luidt de noodklok. Doordat kringloopwinkel Wawollie sinds de brand van 17 juli in Goor geen hoofdsponsor meer is, zijn er acute financiële problemen bij de dierenambulance ontstaan. Voorzitter Han Brinkcate uit Delden zegt dat de organisatie het nog enkele maanden kan uitzingen. Hij vreest dat daarna de stekker eruit moet als er niemand met geld over de brug komt.

De dierenambulance kreeg jaarlijks ongeveer 3.000 euro van de kringloopwinkel. De bedragen verschilden soms per maand, omdat de hoogte afhankelijk was van giften van klanten. Het sponsorgeld was vooral bedoeld om de dierenambulance te kunnen laten rijden en dieren in nood te redden, vertelt voorzitter Brinkcate. De naam Wawollie prijkt ook prominent op de ambulance.

Einde
Volgens Brinkcate was de brand bij de kringloopwinkel in de oude bedrijfshal van Eternit voor de vrijwilligers een ware schok. Zeker gezien de financiële gevolgen. "Het zou het einde van de dierenambulance kunnen betekenen. Je moet er niet aan denken, maar het is wel de werkelijkheid", zegt Brinkcate.

De dierenambulance rukt gemiddeld drie tot vier keer per dag uit. Meestal gaat het om opvangen van 'wilde dieren', zoals (roof)vogels. De organisatie wordt gerund door tien vrijwilligers, die alle zeven dagen in de week inzetbaar zijn. In de avonduren en 's nachts is de dierenambulance niet actief.

Gemeente
Voorzitter Brinkcate roept particulieren, bedrijven, organisaties en ook de gemeente op de dierenambulance met geld de steunen. De Deldenaar: "We hebben 5.000 euro nodig om weer financieel gezond te worden. De gemeente heeft tot dusverre niks bijgedragen. Ik hoop dat daar snel verandering in komt. De gemeente en ook de gemeenteraad luisteren wel naar ons, maar doen vervolgens niks." Wawollie wil een nieuwe kringloopwinkel in Goor. Maar of en wanneer is onbekend. "We kunnen daar niet op wachten", aldus Brinkcate.

Voor giften: NL22RABO0110977068 ov.v. dierenambulance

Hengelo e.o.