Volledig scherm
Overval in Overdinkel © Dennis Bakker / News United

Brute overvallen in Ambt Delden en Overdinkel in ‘Opsporing Verzocht’

ENSCHEDE - De politie denkt dat de gewapende overvallen in Ambt Delden in november vorig jaar en Overdinkel in maart door dezelfde daders zijn gepleegd. Omdat de overvallers nog niet gevonden zijn, wordt vandaag nogmaals aandacht voor de zaken gevraagd. Onder meer door reconstructies te tonen in Opsporing Verzocht (20.30 uur, NPO1).

De eerste overval werd op 19 november vorig jaar gepleegd aan de Genselerweg in Ambt Delden. Daar drongen twee mannen ’s avonds omstreeks kwart voor acht de woning van een ouder echtpaar binnen. Ze gebruikten veel geweld. Ze dreigden met een vuurwapen en sloegen de 80-jarige man tegen het hoofd. Zijn vrouw liep verwondingen op aan een arm. Toen het stel was vastgebonden, doorzochten de overvallers het huis. Ze vertrokken met een klein geldbedrag en twee telefoons.

Vastgebonden
Op 3 maart raakte Herman ter Denge (61) uit Overdinkel gewond toen hij in zijn woning aan de Hoofdstraat werd overvallen. Ook hij werd vastgebonden met tape, mishandeld en bedreigd met een pistool. Volgens zijn broer Gerard, met wie hij een boerderij annex loonbedrijf heeft, gaat het redelijk met Herman. „Hij is wel redelijk van de schrik bekomen. Voor de rest laten we het aan de politie over.” De daders namen een kluis met inhoud mee, zei Gerard ter Denge in maart.

Zelfde daders
De politie denkt dat de overvallen door dezelfde daders zijn gepleegd, omdat ze allebei plaatsvonden in vrijstaande woningen op afgelegen locaties, het gebruikte geweld overeenkomt en de signalementen van de daders op elkaar lijken. Waarschijnlijk komen ze uit Enschede: bij een overval is een auto gebruikt die later aan de Stokkumbrink is teruggevonden.

Hengelo e.o.