Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Burgemeester kan drugspanden in Hof van Twente direct sluiten

GOOR Waarschuwen is er niet meer bij. Worden er drugs of spullen om hennep mee te telen of drugs te fabriceren gevonden in een pand in Hof van Twente, dan kan burgemeester Nauta het pand direct sluiten. 

Daarmee heeft de burgemeester een nieuw instrument om drugscriminaliteit tegen te gaan. Een broodnodig instrument, omdat grote drugsvangsten in Hof van Twente steeds vaker voor gaan komen, zegt burgemeester Ellen Nauta. 

Kwetsbaar

„Drugscriminaliteit is allang geen probleem meer van het westen. Helaas is het ruimschoots in Twente doorgedrongen. Het is de vorm van misdaad die op dit moment het meest oplevert. En we zijn als Hof van Twente heel kwetsbaar, we hebben een groot buitengebied met veel lege schuren waar ongemerkt van alles kan gebeuren.”

Spechthorstweg

De burgemeester heeft onlangs nog een bedrijfspand aan de Spechthorstweg in Goor gesloten, nadat er bij een inval 5,5 kilo gedroogde toppen van wietplanten, andere aan hennep gerelateerde materialen en een wietdrogerij werden gevonden. 

Het pand is voor een periode van vier weken gesloten. De eigenaar van het pand en de huurders hebben een last onder dwangsom opgelegd gekregen. Voorheen was het zo dat een waarschuwing werd gegeven bij een eerste overtreding met drugs. Maar aangezien drugs een groot maatschappelijk probleem is, veel gevaar kan opleveren en er veel geld in omgaat, is die waarschuwing niet meer passend.

Het pand kan gelijk, bij het aantreffen van harddrugs of spullen om die drugs te maken 6 tot 12 maanden gesloten worden. Bij softdrugs gaat het om 3 tot 6 maanden.

Hengelo e.o.