Volledig scherm
De Theldenhof Delden © Nystaete Greoupe

Buurt in Delden overvallen door bouwplannen Rabobankpand

DELDEN - Omwonenden van het voormalige Rabobankpand aan de Langestraat in Delden zijn niet blij met de voorgenomen bouw van woningen op de locatie. Een aantal buren voelt zich overvallen door de plannen van eigenaar en projectontwikkelaar ‘Nystaete Group’. 

Aan de Langestraat moeten zes hoogwaardige stadsappartementen en drie penthouses komen. In de oorspronkelijke plannen zouden er twaalf appartementen komen voor starters. De tweede verdieping, de zolder, bleek echter te laag waardoor de plannen niet door gingen.

In de nieuwe plannen wordt het gebouw een stuk hoger en vooral daar heeft de buurt problemen mee. De huidige goothoogte gaat namelijk op verschillende plekken van 7,60 meter naar 11,25 meter. Ook vinden omwonenden dat er onvoldoende is gekeken naar de benodigde parkeerplekken, de geluidsoverlast en de lichtinval bij naastgelegen huizen. 

Inkijk

„Een aantal buurtbewoners is in het algemeen tegen de komst van woningen en een andere groep vooral tegen de huidige vorm”, vertelt Robert Lentelink, die met de achtertuin aan het pand grenst. „Ik behoort tot de eerste groep. Momenteel heb ik helemaal geen inkijk, maar straks kunnen de bewoners vanaf het balkon de doperwtjes op mijn bord tellen.” De bovenverdieping heeft nu een kantoorbestemming. „Ik zou graag zien dat dit zo blijft. Er zijn voldoende organisaties of bedrijven die interesse hebben om daar een ruimte te huren. Van de gevreesde leegstand is dus geen sprake.”

Een afvaardiging van de buurt heeft vorige week gesproken met wethouder Wim Meulenkamp en daar de bezwaren op tafel gelegd. Daar is uitgekomen dat er op korte termijn een gesprek komt tussen Nystaete Group, de buurt en de gemeente.

Hengelo e.o.