Volledig scherm

Buurtbewoners verbazen zich over nachtelijk visverbod bij Goorse vijver

GOOR - ‘Van ons mag je hier 24/7 vissen’, staat op de ongeveer 25 in de buurt verspreide posters rondom de Kloosterlaanvijver in Goor. Een reactie op het door de gemeente ingestelde verbod op nachtelijk vissen bij de retentievijver. Het college van B&W stelde het verbod in na ‘jarenlang klachten van omwonenden’ , zo luidde de motivatie.

Omwonenden keken echter raar op. Paul Reef, woonachtig in de aangrenzende Van Coeverdenstraat, begon de posteractie deze week om zijn verbazing over de maatregel te uiten. "Wij ervaren hier totaal geen overlast”, reageert Reef. "De klachten komen van één persoon, die al 8 jaar lang over van alles klaagt. De gemeente heeft daar zonder met de rest van de buurt mee te overleggen het verbod op gebaseerd. Het is een pure eenmansactie.”

Buitenspelen
Vissers die ‘s nachts hun hengel uitgooien langs de Kloosterlaan zouden luidruchtig zijn, rommel achterlaten en al met al een ware bron van ergernis voor de buurt vormen. Reef herkent als omwonende die argumenten niet. "Er is hier ook nog nooit politie geweest, dus ik ben erg benieuwd waar de gemeente het verbod op baseert. Bij de vijver vissen vooral jonge kinderen. Er wordt wel eens een blikje achtergelaten, maar we zijn allemaal jong geweest. We willen de jeugd achter de computer weg, maar het vissen verbieden we. Met wat er zoal in de wereld speelt kan ik me daar wel kwaad om maken.¨

'Mooiste plekje van Goor'
De buurt vreest dat het nachtelijk verbod uiteindelijk een algeheel visverbod wordt: "Dat zou jammer zijn voor de Hengelsportvereniging die hier elke woensdag is”, zegt Paul Reef. "Laten we hopen dat het niet zover komt. Het is jammer dat de gemeente hier niet gewoon langs is gekomen, om te vragen wát de overlast nou precies is. We wonen pal aan het water, maar je hoort hoogstens eens een piepje van een hengel die beet heeft. Dit is het mooiste plekje van Goor, laten we dat nou niet verpesten door zo’n raar verbod.”

Handhaving
De gemeente zegt dat het verbod is ingesteld na een lange periode van klachten, maar dat ‘wat voor de één overlast is, voor de ander misschien anders voelt’. Politie en boa’s zijn regelmatig ter plaatse geweest na meldingen van overlast. Die zullen het verbod, wat van zonsondergang tot zonsopgang geldt, vanaf nu ook gaan handhaven.

Hengelo e.o.