Volledig scherm
© Lars Smook

CDA Hof van Twente wil glasvezel voor iedereen in het buitengebied

MARKELO - Het CDA Hof van Twente wil dat ook woningen die 'onrendabel' zijn voor Cogas Kabel worden aangesloten op het aan te leggen glasvezelnetwerk in het buitengebied van hof van Twente. Dat meldt raadslid Arjan Zandvoort.

"Wij zijn heel blij dat Cogas Kabel Infra in 2016 begint met de inventarisatie voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in het buitengebied. Snel internet wordt steeds belangrijker, met name voor ontwikkeling van bedrijven in het buitengebied. Punt van zorg is dat er binnen de gemeente Hof van Twente ruim 180 'onrendabele' woningen zijn. Dat zijn panden die moeilijk te bereiken zijn met de glasvezelkabel, doordat deze bijvoorbeeld wegen, een spoorlijn of het Twentekanaal moet doorkruisen. Wij willen er bij het college op aandringen dat er ook voor deze panden een oplossing gevonden moet worden."

Het CDA wil dat het college in gesprek gaat met de provincie om te zorgen dat deze burgers en bedrijven zonder extra kosten toch aangesloten kunnen worden op glasvezel. "Daarnaast moet het college in gesprek met buurgemeenten om te kijken of aansluitingen vlak bij de gemeentegrenzen misschien via de andere kant aangesloten kunnen worden", aldus Zandvoort.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Hengelo e.o.