Volledig scherm
© Polizei Münster

Chauffeur (42) uit Goor vrij na borgsom: nog wel verdachte rond dodelijk ongeluk

GESCHER/GOOR - De vrachtwagenchauffeur uit Goor die betrokken was bij een dodelijk ongeluk eerder deze maand op de A31 bij het Duitse Gescher, is na het betalen van een borgsom op vrije voeten gesteld. Dat zegt de politie in Münster. De man is nog wel verdachte. Zijn vrachtwagen raakte een container met ijzer kwijt. Een trukker die daarop botste, kwam om het leven.

In de nacht van woensdag 12 naar donderdag 13 februari verloor de 42-jarige chauffeur uit Goor zijn lading op de A31 bij Gescher, vlak over de grens bij Winterswijk. De container met oud ijzer belandde op de snelweg, waarna een andere vrachtwagen er frontaal op knalde. De 50-jarige chauffeur kwam daarbij om het leven. Ook raakten vier mensen gewond. De Gorenaar bleek te hebben gedronken en geen rijbewijs te hebben.

5000 euro borgsom

De man werd vastgenomen, maar is nu na het betalen van een borgsom van 5000 euro weer op vrije voeten. De politie van Münster laat weten dat het onderzoek naar de toedracht nog loopt. De verwachting is dat het nog zes tot acht weken duurt. Een woordvoerder kon niet zeggen waarom de container van de vrachtwagen is gevallen. De man uit Goor blijft voorlopig verdachte van betrokkenheid bij het noodlottige ongeval. 

Enorme ravage

De ravage was enorm nadat de container met oud ijzer op het wegdek was gevallen. Een 50-jarige chauffeur uit Lingen, die onderweg was naar Gronau, kon de container niet meer ontwijken en kwam in botsing met de lading. De Duitser overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Drie auto’s kwamen vervolgens in botsing met het voertuig van de man uit Lingen. Daarbij raakten vier personen lichtgewond. Zij werden allen overgebracht naar ziekenhuizen in de omgeving.

Gedronken en geen rijbewijs

Bij controle door de Duitse politie bleek de 42-jarige chauffeur uit Goor gedronken te hebben: agenten maten bij hem 0,74 promille. Ook bleek hij geen rijbewijs te hebben. De politie heeft tevens een bloedproef gedaan bij de man, om te kijken of hij onder invloed was van drugs.

Hengelo e.o.