Volledig scherm
John van der Worp: hij is de trotse winnaar van de regio en maakt kans op de landelijke hoofdprijs van 10.000 euro voor de club. © Christian van der Meij

Clubheld John van der Worp uit Goor 'overal geliefd'

GOOR - Hij had het al een beetje zien aankomen. John van der Worp heeft geen internet, maar hij hoorde van verschillende mensen dat het de goede kant op ging voor wat betreft het aantal stemmen. Zaterdag werd de 65-jarige GFC-man door clubvoorzitter Eddy Gruppen en bestuurslid Wilfred Wiggers verrast met de mededeling dat hij met ruim 1.300 stemmen 'clubheld van de regio' was geworden. "Een hele eer", zegt Van der Worp.

De Gorenaar voelt zich er ietwat ongemakkelijk bij, want in de schijnwerpers staan is niet zijn ding. Hij is al twee keer uitgeroepen tot clubman van het jaar van GFC. Dat vindt hij mooi, maar die aandacht... Van der Worp werd door het bestuur voorgedragen voor de verkiezing 'Clubheld van de amateursport'. En nu hij de clubheld van deze regio is geworden, staat hij weer in de schijnwerpers. Daar is geen ontkomen aan.

Overal geliefd
GFC, een voetbalclub met 650 leden, maakte er een heuse campagne van en verzamelde zo ruim 1.300 stemmen voor Van der Worp. Zelfs leden van dorpsgenoot Hector, van oudsher een rivaal, stemden massaal op hem. "John is overal geliefd. Dit verdient hij", aldus Gruppen. "Wat John hier allemaal doet? Wat niet."

Van der Worp, gepensioneerd, is dagelijks op het terrein van de club te vinden. Voor zonsopgang opent hij de hekken en uren voordat de eerste leden er arriveren heeft het manusje-van-alles de velden, het complex en het materiaal al gebruiksklaar gemaakt. Dat werk doet hij al een halve eeuw. "Op mijn elfde ben ik lid geworden van GFC, op mijn vijftiende begon ik er als vrijwilliger. Toen hielp ik al 's ochtends met het klaar maken van de velden en met het kalken van de lijnen. En eigenlijk ben ik dat altijd blijven doen", vertelt Van der Worp. Ondertussen geeft hij een rondleiding langs de opgeruimde materiaalruimten.

Schilderwerk
Dat de gebouwen er ook aan de buitenkant zo goed uitzien, komt eveneens door Van der Worp. Want de clubman houdt ook al het schilderwerk bij. "Ik was schilder. Toen de club ooit verhuisde en een kantine ging bouwen, vroeg de toenmalige voorzitter wie het schilderwerk ging doen. Toen heb ik mijn vinger opgestoken. 'Als je het maar afmaakt', zei hij nog." Van der Worp kreeg er toen een fulltimefunctie bij.

Van der Worp is een ochtendmens. Soms vertrekt hij nog eerder naar Sportpark Heeckeren. "Zo is de politie een keer om vijf uur poolshoogte gaan nemen, omdat het licht brandde in de kantine. Bleek John al aan het werk te zijn", aldus Wiggers. Van der Worp knikt. "Was ik een plafond aan het sausen, want dan had niemand er 's middags last van."

Hengelo e.o.