Volledig scherm

Cogas voert extra controle uit in Goor na gaslek

GOOR - Cogas gaat vrijdag de gasleiding aan de Laarstraat in Goor inspecteren. Dit na een gaslek afgelopen zaterdag, waarbij bewoners van 17 huishoudens midden in de nacht moesten worden geëvacueerd uit hun woning vanwege een sterke gaslucht in de straat.

Cogas heeft het lek diezelfde nacht nog gedicht en de straat woensdag weer gerepareerd. Morgen worden de tegels er weer uitgehaald, zodat Cogas kan kijken of de leiding meer reparatie nodig heeft.

Inwendige inspectie
"Oorzaak van het lek was een steen die tegen de leiding drukte”, legt Wim van der Werff van Cogas uit. "Daardoor zat er een gaatje in. Voor de veiligheid moeten bewoners dan het huis uit. De reparatie is zaterdagnacht goed gegaan, maar we inspecteren de leiding nog inwendig om te kijken of alles in orde is. Wat daar uit komt weten we vrijdag pas. De kans bestaat dat we inderdaad meer reparatiewerkzaamheden moeten verrichten.”

Melden
Buurtbewoners geven aan vaker een gaslucht te hebben geroken in de Laarstraat. "Dat kan als de steen er al langer tegenaan drukte. Wij hebben daar geen melding over gehad, dus bel altijd als je iets ruikt.”

Hengelo e.o.