Volledig scherm
© Wouter Borre

Compromis bij optocht Schoolfeest in Goor

GOOR - Bij de Allegorische Optocht tijdens het School- en Volksfeest in Goor liepen de drie Hofkorpen en twee showkorpsen dit jaar voorop.

Compromis
In voorgaande edities van dit feest liepen ze in de optocht mee. Voor volgend jaar, zondag 25 juni, heeft de optochtcommissie een compromis bedacht: de twee showkorpsen voorop en de drie korpsen uit Goor, Markelo en Diepenheim in de optocht.

Initiatief
Dat alle korpsen voor de stoet bonte praalwagens liepen was een initiatief van de deelnemers. Zij kregen daardoor in de optocht alle ruimte om te doen wat ze willen. Maar het publiek was er volgens voorzitter Eltjo Lansink van de optochtcommissie minder enthousiast over. Daarom werd het bekende Nederlandse ‘poldermodel’ (overleg,red) van stal gehaald met het compromis tot gevolg.

Thema
Het thema voor de Allegorische Optocht is volgend jaar ‘Zo de wind waait....’. Dit is onlangs bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse evaluatie van de optocht. Daarbij kwam vanzelfsprekend ook het optreden van de muziek- en showkorpsen aan de orde.

Met de bekendmaking van het thema kunnen de bouwers van de wagen zich de komende maanden weer volop uitleven.

Hengelo e.o.