Volledig scherm
Op één na zijn alle bussen van Havi terug naar de leasemaatschappij, of naar Oad. © Havi Travel

Curator verkoopt onderdelen failliet Havi Travel: totale schuld 17 miljoen

updateGOOR - Busmaatschappij Jan de Wit Group in Haarlem heeft wat activiteiten van het failliete Havi Travel overgenomen. Curator Eric Poelenije spreekt niet van een doorstart. „Want materieel en personeel zijn er niet overgenomen.”

Poelenije verkocht de handelsnamen, website en domeinnamen aan de busvervoerder uit Haarlem. „Havi-chauffeurs kunnen er solliciteren, als ze dat willen. Jan de Wit Group heeft aangegeven tien nieuwe touringcarchauffeurs te kunnen gebruiken.”  Directeur Walter de Wit van de Jan d we Wit Group vindt dat er wel degelijk sprake is van een doorstart. „We zetten de activiteiten voort en gaan door met de merknaam. Met een aantal ex Havi-chauffeurs zijn we in gesprek.” Het bedrijf uit Haarlem heeft 100 touringcars op de weg, er werken circa 300 mensen.

17 miljoen schuld

De directie van Havi heeft aangegeven dat de totale schuld 17 miljoen euro bedraagt. „Maar ik heb nog geen vorderingen ter hoogte van dat bedrag ontvangen”, aldus Poelenije. Het enige dat de curator kan verkopen is de bedrijfsinventaris van de garage van Havi in Goor. „Of dat online gaat gebeuren, of onderhands, weet ik nog niet. De bussen zijn teruggegaan naar Oad, of naar de leasemaatschappij. Er staat nog één oude bus, maar daar rust pandrecht op.”

Alle personeelsleden ontslagen

Jan de Wit Group zegt op de eigen website de overname te zien als een waardevolle uitbreiding van haar nationale en internationale busdiensten. Alle 170 werknemers van Havi zijn door de curator ontslagen. „Maar ik heb het idee dat er al weer veel van hen aan de slag zijn.”

Hengelo e.o.