Algemeen directeur Ben Kuipers van Loohuis Installatiegroep en directeur Dorien Klein Teeselink van OBS Stokkum in het lokaal van groep 1/2, dat is voorzien van een eigen ventilatie-unit .
Volledig scherm
PREMIUM
Algemeen directeur Ben Kuipers van Loohuis Installatiegroep en directeur Dorien Klein Teeselink van OBS Stokkum in het lokaal van groep 1/2, dat is voorzien van een eigen ventilatie-unit . © Emiel Muijderman

Dankzij een slimme melder heeft deze klas in Stokkum altijd frisse lucht: ‘Geen hoofdpijn meer’

MARKELO - De angst voor corona waart rond in het onderwijs. Goed ventileren is noodzakelijk. Alleen: de ventilatie is in veel scholen niet op orde. Minister Slob stelde vorige week 360 miljoen euro beschikbaar om dat te verbeteren. Of dat genoeg is? „Er is een grote inhaalslag te maken.”

  1. Prijs oudpapier naar recordhoogte, maar bijna geen Twentse club die profiteert: ‘Voordeel is door gemeenten afgekocht’
    PREMIUM

    Prijs oudpapier naar recordhoog­te, maar bijna geen Twentse club die profiteert: ‘Voordeel is door gemeenten afgekocht’

    HENGELO/GLANERBRUG - Het is net de energieprijs. Een kilo oudpapier was in jaren niet meer zo kostbaar. De prijs is door het plafond geschoten van haast 150 euro per ton, dus 15 cent per kilo. Want oudpapier is plots ‘schaars’. Toch profiteert bijna geen club, school of kerk van deze superprijs. Hoe hard de vrijwilligers ook werken en hoeveel ze ook inzamelen.

Hengelo e.o.