Rikkert Harink
Volledig scherm
PREMIUM
© Rikkert Harink

De geschiedenis heropent zich in deze boerenschuur in Markelo: ‘En de meisjes tussen 4 en 8 op de klompen’

LevensloopJe hoeft er niet bij te zijn om het geluid te horen. De aanblik volstaat. Je ziet klompen aan kindervoeten op een harde vloer, maar hoort ze ook ratelen, en de geschiedenis heropent zich.

 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.
 2. Grote groep lokale ondernemers baalt van sluiting Holtense Dorpsstraat: ‘Klanten willen voor de deur parkeren’
  PREMIUM

  Grote groep lokale onderne­mers baalt van sluiting Holtense Dorps­straat: ‘Klanten willen voor de deur parkeren’

  Een groep van negentien lokale winkeliers en ondernemers is bepaald niet blij met de plannen om de Dorpsstraat in hartje Holten te sluiten. De gemeente Rijssen-Holten wil de weg het liefst al in 2024 op slot gooien. „We zijn maar een klein dorp”, verzucht Gert Hein Kromhof. De Holtense ondernemer luidt samen met andere winkeliers de noodklok in een brandbrief aan de gemeente.
  Holten