Volledig scherm
Foto ter illustratie © Getty Images/iStockphoto

De Recyclesint doet dit jaar ook zijn intrede in Goor

GOOR - Na het succesvolle bezoek van de Recyclesint aan Delden, in 2018, wordt het initiatief dit jaar ook uitgerold in Goor.

Vanavond wordt de speelgoedruilmarkt van 19.00 uur tot 21.00 uur gehouden in de Prins Constantijnschool aan de Rozenstraat 4. 'Waarom nieuw speelgoed kopen als je ook goed speelgoed kunt ruilen?' De landelijke Recycle Sint wil zoveel mogelijk speelgoed een tweede leven geven met een speelgoedruilmarkt. "Het is dé manier om het sinterklaasfeest duurzaam en voordelig te vieren", zo laat de landelijke organisatie op haar website weten.

Marianna Hutten is de drijvende kracht achter de 'Recycle Sint' in Goor. "Vorig jaar heb ik samen met een aantal inwoners van de Hof van Twente de 'Recycle Sint' opgezet in Delden", zo vertelt ze. Dat was toen een groot succes. Ik bedacht me dat dit natuurlijk ook prima in Goor zou kunnen. De Prins Constantijnschool was direct enthousiast." Volgend jaar wil Hutten het initiatief ook in de andere kernen in De Hof uitrollen.

Inpakstation

Vanavond wordt tussen 19.00 uur en 20.00 uur het speelgoed ingezameld en aansluitend kan er geruild worden. Hutten: "Het is de bedoeling dat speelgoed wordt ingebracht dat netjes en schoon is. Voor elk stuk dat wordt ingebracht, mag iets van vergelijkbare waarde mee terug genomen worden." Entree en deelname zijn voor iedereen gratis en er is tevens een 'inpakstation' aanwezig zodat cadeaus ter plekke voorzien kunnen worden van sinterklaaspakpapier. "Natuurlijk staat er koffie, thee en pepernoten klaar." Het speelgoed dat niet geruild wordt, kan weer mee naar huis. Wat daarna overblijft, gaat naar een goed doel.

Hengelo e.o.