Volledig scherm
Florus ter Halle en Iemke Hansen © Emiel Muijderman

Delden houdt handbikeclub over aan rolstoelvierdaagse

DELDEN - Delden heeft jaarlijks dé Rolstoelvierdaagse van Nederland op het programma staan, maar het stadje kende geen eigen handbikeclub. Tot Deldenaar Florus Terhalle en zijn kameraad Marco van der Zalm in actie kwamen.

"We hebben ons in januari aangesloten bij de bestaande fietsvereniging de Twickeltrappers en hebben nu al zes leden”, vertelt Terhalle trots. Deze week doet het zeskoppige team voor het eerst mee met de Twentse Rolstoelvierdaagse, die 31 jaar geleden ontstond uit de Nijmeegse Vierdaagse. De teller staat op ruim 150 deelnemers. “Dit is wel heel bijzonder”, zegt de Deldenaar. “We zijn nu voor het eerst een echt team.”

En een echt team heeft natuurlijk een mascotte. Voorop zijn e-bike rijdt Zoef de Haas overal mee naartoe. “Die van De Fabeltjeskrant”, verduidelijkt hij. En zo rijden onder meer Juffrouw Ooievaar en Meneer De Uil ook mee. Op de vraag waarom de handbikers in Delden zo graag een eigen team wilden, antwoordt Terhalle: “Andere verenigingen rijden vaak op snelheid, wij rijden voor de mooie toertochten.” Er zijn volgens hem dus niet meer handbikers in Delden en omstreken, maar wel veel Twentenaren die mooie tochten willen maken.

De handbike kan nu weer even aan de kant, want hij is samen met teamgenoot Iemke Hansen net over de finish. Dag drie zit er alweer op. Terhalle: “We zijn flink nat geworden, maar de 30 kilometer ging goed vandaag.” De Enschedese Hansen haat regen en is blij dat het erop zit. Vandaag is de laatste dag met om 15.00 uur de intocht in Delden.

Hengelo e.o.