‘Delden met een korreltje zout’ van start

videoDELDEN - Met het uitstrooien van een flinke schep zout hebben Europarlementariër Annie Schreijer, gedeputeerde Hester Maij en wethouder Pieter van Zwanenburg op zaterdag het initiatief ‘Delden met een korreltje zout’ afgetrapt. Het arrangement moet Delden nog aantrekkelijker maken voor toeristen en inwoners een kijkje in eigen keuken geven.

‘Delden met een korreltje zout’ is tot stand gekomen uit een samenwerking tussen het museum, Hofmarketing en Hotel Restaurant Sevenster. In een ochtend of middag vullend programma krijgen de deelnemers eerst een rondleiding door het Zoutmuseum. Vervolgens neemt een stadsgids de groep mee langs de historische Deldense gevels. Het ruim twee uur durende programma eindigt bij de Sevenster waar de mensen een koffietafel wacht.

Trots op het resultaat

Schreijer, Maij en Van Zwanenburg spraken bij de start hun bewondering uit voor het initiatief, dat het mooie Delden bij toeristen en inwoners nog nadrukkelijker op de kaart moet zetten. Zoutmuseum voorzitter Albert Bouwmeester liet weten toch wel trots te zijn op het resultaat. “We hebben dit met drie totaal verschillende organisatie bedacht en uitgewerkt. Voor ons als museum is het essentieel dat we dit soort projecten opzetten om de boel levendig en interessant te houden. En tegelijkertijd versterken we Delden op ander vlakken. Het is een hele mooie samenwerking.”

Volledig scherm
© Rob Steentjes

Hengelo e.o.