Volledig scherm
De winnaars van de Deldense Sportweek © Bert Sanders

Deldense Sportweek zorgt voor spanning, plezier en verbinding

DELDEN - Maar liefst vier teams streden zaterdag op het laatste onderdeel van de Deldense Sportweek nog mee voor de titel.

De vierde editie gaat daarmee de boeken in als de spannendste tot nu toe. Team 'Derde Helft' pakte de winst door op de slotdag bij de zeskamp te zegevieren. Slechts twee punten scheidden de kampioenen uiteindelijk van de nummers twee en drie. De sportweek heeft zich in een paar jaar tijd ontwikkeld tot een belangrijk evenement in Delden. Honderden inwoners strijden in verschillende disciplines tegen elkaar.

De organisatie is steeds in handen van de Deldense sportclubs of andere organisaties. Daarmee weet de organiserende Stichting Sportplezier Hof van Twente een breed draagvlak te creëren waardoor ook de publieke belangstelling ieder jaar verder toeneemt.

"Het doel is om de inwoners en verenigingen dichter bij elkaar te brengen tijdens een gezellig en sportief evenement en in die opzet lijken we goed te slagen", vertelt voorzitter Ramon Kuiper. "De kracht is dat het geen evenement is voor een bepaalde groep, maar voor iedereen in Delden. Als je ziet dat de jongste deelnemer 16 jaar is en de oudste 74, dan zegt dat al heel veel."

Spannend

Kuiper is tevreden. "Alles viel op zijn plaats, inclusief het weer. We kunnen terugkijken op een sportieve, gezellige en super spannende week waaraan we met golf en de duatlon ook nog eens twee nieuwe onderdelen hebben toegevoegd. Ik durf wel te stellen dat dit de beste editie tot dusver was. Een groot compliment aan alle betrokkenen."

Hengelo e.o.