Volledig scherm
Archieffoto: The Deep River Quartet met Dick Rietveld (rechts)

Deldense zanger Dick Rietveld (58) overleden

DELDEN - Dick Rietveld, sinds 1979 zanger van The Deep River Quartet, is zaterdag op 58-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding.

Sybrandus Finck, baszanger die de groep in 1971 oprichtte is verslagen. "Ik hield van die man. Hij was mijn beste vriend. Ik heb hem meer dan vijfendertig jaar gekend."

Tenor
De in 1956 in Hengelo geboren Dick Rietveld kwam bij The Deep River Quartet als eerste tenor. Hij zong met kopstem. Hij werd door zijn markante verschijning: 'de lange zanger met de bril' het gezicht van de groep. Sinds mei vorig jaar lag de groep stil, zegt Finck.

Zonder Dick
"Er waren twee leden opgestapt. Dick en ik waren over. Maar we zouden volgend seizoen weer in de theaters staan. Met een nieuwe opmerkelijke bezetting: jazz-zangeres Ilse Huizinga die de eerste tenorpartijen zingt. Maar hoe het nu verder moet? Ik kan me niet voorstellen dat ik op een podium zal staan zonder Dick."

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Hengelo e.o.