Volledig scherm
De organisatie: Daan Spanjer, Robert Kenkhuis, Roy Monteiro, Job Meirik, Jeron Kremers, Jurriaan Eekers en eigenaar Theo Poppe van het Wapen van Delden. © Christian van der Meij

Derde editie van volleybalfeest SummerClash in Delden

DELDEN – Met maar liefst zeventien beachvolleybalvelden, plek voor 104 teams van vijf deelnemers en het gehele parkeerterrein van Hotel Het Wapen van Delden tot hun beschikking, hebben de mannen van Stichting Refest over de opzet niets te klagen. Alleen de weergoden moeten op 14 augustus nog even meewerken, want dan is de derde editie van SummerClash.

Een zomers en vooral sportief feest aan de rand van Delden, wat nu al een traditioneel hoogtepunt mag worden genoemd in de zomerse periode. “Er hebben zich nu 71 teams ingeschreven, dus er is nog plek”, vertelt organisator Robert Kenkhuis. “Of we ook echt alle 104 plekken vol gaan krijgen wordt krap, maar het aantal van 84 teams van vorig jaar willen we zeker halen. SummerClash houden we bewust midden in de bouwvak. Dan is er altijd een groep mensen die niet kan, maar zit je ook niet alle andere evenementen in regio in de weg, want er is veel. De doelgroep is breed. Jonge deelnemers van een jaar of 18, tot bedrijven en buurtteams waar mensen boven de 50 aan mee doen. Met de dj’s erbij is dit gewoon een topfeestje voor iedereen.”

Succes door doelgroep
SummerClash begon twee jaar geleden, vanuit de stichting Refest die bestaat uit Deldense jongeren. Fanatiek, ondernemend en met een duidelijk doel voor ogen, is het volleybalfeest in de zon dankzij hun inzet een vaste plek op de agenda geworden. “De datum is het belangrijkst, die zetten we in december al vast”, legt Robert uit. “Ik denk dat succes te verklaren is door de doelgroep waar we ons op richten. Achttien tot dertig jaar ongeveer, daar was nog weinig voor. De opzet is dit jaar ietsjes groter. Zo pakken we het achterste gedeelte van de parkeerplaats erbij voor het podium. Een soort van zomerse festivalsfeer, vergelijkbaar met het reggae-gedeelte van de Zwarte Cross. Maar de nadruk moet wel blijven liggen op het beachvolleybaltoernooi. Dat evenwicht zijn we scherp op.”

Groter niet altijd beter?
Met dj’s als Bart Eshuis, Miss More uit Hengelo en DJ Jerome is er rondom het toernooi in ieder geval genoeg muzikaal vertier. Niet alleen deelnemers, maar ook bezoekers uit Delden en omstreken nemen graag een kijkje op het feest aan de Langestraat. Zit er voor SummerClash nog meer in het vat? “Het is als jonge organisatoren heel verleidelijk om te mikken op meer en groter”, zegt Robert. “Maar zorg nou maar eerst dat je de eerste paar edities je organisatie op orde hebt en je slim wordt in de opbouw en indeling. Vanuit daar kun je groeien. Maar zoals SummerClash er nu bij ligt, daar zijn we heel erg tevreden over.”

Inschrijven
SummerClash wordt op zondag 14 augustus gehouden achter Het Wapen van Delden aan de Langestraat. Vanaf 12.00 uur wordt er gevolleybalt en muziek gedraaid. Teams die mee willen doen aan het toernooi kunnen zich tot uiterlijk 7 augustus nog inschrijven via www.refest.nl. Entree is voor iedereen gratis.

Hengelo e.o.