Zomerfeesten Hengevelde in 2019. Door het dubbele feestweekend in juni gaat als gevolg van de coronacrisis helaas dit jaar een streep.
Volledig scherm
Zomerfeesten Hengevelde in 2019. Door het dubbele feestweekend in juni gaat als gevolg van de coronacrisis helaas dit jaar een streep. © Robin Hilberink

Deze Twentse en Achterhoekse (tent)feesten gaan niet door vanwege corona

OLDENZAAL - Het kabinet heeft dinsdagavond het verbod op grote evenementen verlengd tot 1 september. Dat betekent dat tientallen tentfeesten en volksfeesten in Twente en de Achterhoek niet door kunnen gaan. Er is een kans dat er nog enkele feesten doorgaan in september, maar het lijkt erop dat we deze typisch Oost-Nederlandse traditie dit jaar moeten missen in de agenda. 

 1. Worstelen met isolement, school en sombere gevoelens: 7 Twentse tieners over hun leven met corona
  PREMIUM
  leestip

  Worstelen met isolement, school en sombere gevoelens: 7 Twentse tieners over hun leven met corona

  Hoe vergaat het jongeren na een jaar corona? Onderzoek wijst uit dat pubers het zwaar hebben. Maar geldt dat voor allemaal? En hoe beleeft onze eigen jeugd de crisis? Zeven pubers uit Twente laten de krant toe achter de voordeur. Voor de één is het dramatisch. De ander vindt zijn draai. Maar op de vraag hoe hun leven er nu uitziet, klinkt een unaniem antwoord: ‘Saaaaai.’
 2. De magie van het Twentse tentfeest in 7 momenten
  Leestip

  De magie van het Twentse tentfeest in 7 momenten

  Met Dauwpop, Freshtival én Pinkpop weer achter de rug zijn de festivalliefhebbers de laatste weken verwend. Maar wie een écht Twents feestje wil beleven, doet er goed aan om ook eens één van de vele tentfeesten in de regio te bezoeken. Hele volksstammen kijken een jaar lang uit naar hét feest van hun dorp of stad. Een weekend met z’n allen feesten, van je beste vriend tot aan je buurman. De magie van tentfeesten, in 7 tekenende momenten.
 1. Staat krijgt gelijk: Niets mis met invoeren avondklok
  Play

  Staat krijgt gelijk: Niets mis met invoeren avondklok

 2. Geen tafels, stoelen en afhaal bij deze 'restaurants'
  Play

  Geen tafels, stoelen en afhaal bij deze 'restau­rants'

Hengelo e.o.