Volledig scherm
PREMIUM
Rijwielhandelaar Charl Reiners met een e-bike van Qwic, het merk waarvan de gemeente er vier bij hem heeft besteld. © Frans Nikkels

Dienstreis in Goor op de e-bike in plaats van in de auto

GOOR - Ambtenaren en burgemeester en wethouders kunnen binnenkort voor hun werk een e-bike pakken en hun eigen auto laten staan. De gemeente schaft vier elektrische fietsen aan.

Wethouder Wim Meulenkamp ziet het al voor zich als hij op dienstreis moet binnen of buiten Goor: in plaats van in zijn eigen auto, stapt hij op de e-bike. Wanneer de regen met bakken uit de lucht valt, wordt dat natuurlijk een ander verhaal, maar in principe is zo'n ritje goed op zo'n snelle en duurzame fiets te doen. Bovendien wordt daarmee het milieu ontlast en dat past weer naadloos in de duurzame ambities van de gemeente. Bijkomend voordeel is dat de gebruikers van de e-bikes letterlijk in beweging komen. En wie weet leidt de aankoop van e-bikes op termijn ook tot de aanschaf van elektrische scooters en auto's waarvan het personeel en B en W - voor langere afstanden dan 10 kilometer - gebruik kunnen maken. Dat wordt nader onderzocht.

Hengelo e.o.