Volledig scherm
Brandweerwedstrijden in Diepenheim. © Vrijwillige brandweer Diepenheim

Diepenheim decor voor provinciale brandweerwedstrijden

DIEPENHEIM - Het Diepenheimse brandweerkorps ontvangt op 23 april tien brandweerkorpsen voor de jaarlijkse provinciale brandweerwedstrijd. Het is de vierde keer dat het korps uit het Stedeke de strijd organiseert.

Het gaat om acht teams uit Overijssel, te weten Olst, Haaksbergen, Nijverdal, Ommen, Genemuiden, Hellendoorn, Denekamp en Wesepe. Uit de provincie Groningen binden de spuitgasten uit Eelde en Veendam de strijd aan.  

De brandweerwedstrijd bestaat uit vaardigheidstoetsen voor brandweerlieden. Daarnaast is het een gelegenheid om deze te meten met het kunnen van korpsen uit andere gemeenten. Ook is het ook een ontmoetingsdag voor brandweerlieden en geïnteresseerden. 

Fake melding

De brandweerploeg van Diepenheim telt zeventien vrijwilligers en is zelf ook actief deelnemer van de brandweerwedstrijd. Het scenario van de wedstrijd wordt pas duidelijk zodra de wedstrijd start. De deelnemende korpsen krijgen een fake melding die kan variëren van een brandmelding tot een ongeval waarbij nauw moet worden samengewerkt wordt met politie, ambulance of andere diensten.

Elk deelnemend team bestaat uit een bevelvoerder, vier manschappen en een chauffeur/pompbediende. Net als bij een echte calamiteit rukken zij tijdens de wedstrijd uit met een volledig bepakt blusvoertuig. De teams worden beoordeeld door een jury.

Publiek welkom

De exacte locatie van de wedstrijd is nog niet bekend. De teams melden zich vooraf bij de brandweerkazerne aan de Wilsonweg 6 te Diepenheim. Bezoekers kunnen zich eveneens melden bij de kazerne, waarna ze worden doorverwezen naar de locatie van de opdracht. De oefeningen nemen de hele dag in beslag. De prijsuitreiking is om 19.00 uur bij Zaal Beltman. 

Hengelo e.o.