Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Fuse/ThinkStock

Diepenheimse gymnastiekvereniging reikt eerste beweegdiploma's uit

DIEPENHEIM Het halen van je beweegdiploma: het moet net zo vanzelfsprekend worden als het halen van je zwemdiploma. Dat vindt althans de Diepenheimse Gymnastiek Vereniging. Die is dit schooljaar begonnen met de 'Nijntje Beweeglessen': een gymnastiekprogramma voor jonge kinderen, gericht op hun motoriek. Zaterdag is de laatste 'examenles', waarna deelnemers hun 'Nijntje Beweegdiploma' krijgen.

Tijdens de Nijntje Beweeglessen zijn kinderen spelenderwijs bezig met bewegen. Twee van de gymtrainers van DGV zijn speciaal opgeleid door de landelijke gymnastiekbond KNGU, om deze lessen te geven en ook het examen af te nemen. De beweeglessen worden ook aan de kleuters van OBS Stedeke gegeven.

DGV is de eerste vereniging in Hof van Twente die deze lessen aanbiedt. "De hoop is dat voor alle kinderen het behalen van een beweegdiploma net zo normaal wordt als het halen van een zwemdiploma. In de pers hebben wij onlangs kunnen lezen dat jaarlijks zo’n 700 kinderen op de basisscholen ongelukken krijgen, met name tijdens de gymlessen, doordat ze een val niet goed kunnen opvangen.De Nijntje beweeglessen spelen hier helemaal op in om juist dit soort ongelukken te voorkomen. Kinderen oefenen in deze lessen hun motorische vaardigheden" zegt Bertilla van Es, voorzitter van DGV.

De examenles vindt plaats op zaterdag 9 juli van 10:00 tot 11:30 uur in sportzaal Stedeke. De kinderen tussen de 2 en 4 jaar kunnen het Nijntje Beweegdiploma 1 behalen en de kinderen tussen de 4 en de 7 jaar kunnen Nijntje Beweegdiploma 2 behalen.

Hengelo e.o.