Volledig scherm
Houtkamp op Sportpark De Koppel in Diepenheim. © Frans Nikkels

Diepenheimse houtkamp groot succes

DIEPENHEIM - Het was een getik, geklop en een gehamer van jewelste de afgelopen twee dagen op sportpark De Koppel. Hier werd voor het eerst weer in zo’n twintig jaar het Houtkamp gehouden voor Diepenheimse basisschooljeugd.  

„We hebben Houtkamp weer nieuw leven ingeblazen na de evaluatie van het Sportfestijn dat vorig jaar voor het eerst werd gehouden”, vertelt Mellanie Veldhuis van Nooit Gedacht. „Maar dat het zo in een behoefte zou voorzien hadden we niet verwacht. Ruim honderd kinderen hebben zich aangemeld voor het huttenfestijn, heel gaaf.”

Hout van de Schuttersfeesten

Naar hout heeft de organisatie in ieder geval niet lang hoeven te zoeken. De pallets die gebruikt zijn om het feestterrein van de Schuttersfeesten Diepenheim eind september te decoreren mochten gebruikt worden door de jonge bouwvakkers. 

Sportfestijn

Voorafgaand aan het Houtkamp werd woensdag voor de tweede keer het Sportfestijn gehouden. Een sportdag voor basisschooljeugd, georganiseerd door (sport)verenigingen in Diepenheim en de buurtsportcoaches. „Niet alleen hebben we een mooie dag willen aanbieden voor de kinderen. Het kamp is ook bedoeld voor de verenigingen om zich te presenteren aan de jeugd om eventueel leden te werven. En een derde doel is kennismaken met elkaar. Verenigingen kunnen best wat voor elkaar betekenen als zij samenwerken. Op deze manier komen zij ook met elkaar in contact”, zegt Maarten van der Kolk, van V.V. Diepenheim

Volledig scherm
© Frans Nikkels
Volledig scherm
© Frans Nikkels
Volledig scherm
© Frans Nikkels
Volledig scherm
© Frans Nikkels

Hengelo e.o.