VVD-statenlid en vicefractievoorzitter Dinand Leferink vertrekt uit de provinciale politiek. Ook zegt hij na 31 jaar zijn VVD-lidmaatschap op.
Volledig scherm
PREMIUM
VVD-statenlid en vicefractievoorzitter Dinand Leferink vertrekt uit de provinciale politiek. Ook zegt hij na 31 jaar zijn VVD-lidmaatschap op. © Reinier van Willigen

Dinand Leferink verlaat provinciale politiek én VVD door standpunt in stikstofproblematiek: ‘Dit is niet meer mijn partij’

ZWOLLE/GOOR - Statenlid Dinand Leferink (VVD) keert na het zomerreces niet meer terug in de Provinciale Staten. De vicefractievoorzitter zegt ook zijn VVD-lidmaatschap op. Door het standpunt in de stikstofproblematiek is de VVD is niet meer ‘zijn partij’, zegt de Gorenaar, zoon van een voormalig boer.

  1. Zijn we in Twente protestmoe? ‘Protesteren om het protesteren, daar heb ik geen goed woord voor over’
    PREMIUM
    met video

    Zijn we in Twente protestmoe? ‘Proteste­ren om het proteste­ren, daar heb ik geen goed woord voor over’

    DELDEN - Protest, protest, protest. Na twee jaar van demonstreren tegen coronamaatregelen, wordt nu de stikstofproblematiek gebruikt als verzet tegen het overheidsbeleid. Door boeren, complotdenkers of antidemocratische oproerkraaiers. In deze derde demonstratiezomer op rij ging verslaggever Maarten Schoon naar Delden om te zien of de mensen al protestmoe zijn.

Hengelo e.o.