Hulpdiensten ontfermen zich over de slachtoffers van het hoogwerkerongeval.
Volledig scherm
PREMIUM
Hulpdiensten ontfermen zich over de slachtoffers van het hoogwerkerongeval. © AS Media

Dodelijke val uit hoogwerker, waarbij man uit Goor zwaargewond raakte, was te voorkomen

ZEVENAAR - Het hoogwerkerongeval op een kruispunt in Zevenaar in 2016, waarbij een 22-jarige man overleed, was te voorkomen. Zijn collega uit Goor raakte daarbij zwaargewond. Er zijn destijds niet de juiste maatregelen genomen om de werknemer te beschermen. Dat oordeelt de rechtbank, die een aannemer en een verkeersveiligheidsbureau schuldig acht aan de dood van de man.

 1. De perenboom en de as van Engel bij de folly van Azelo
  PREMIUM
  ons dna

  De perenboom en de as van Engel bij de folly van Azelo

  Waar de wapperende vlag met het Twentse ros een rafelrand heeft. Waar de bed and breakfast Gasterij De Beiert heet. Waar de kruising van vier verharde wegen, als je goed oplet, een vijfsprong is. Waar de Borgsweg namelijk een zandweg is. Waar een al verweerde sticker beweert dat aan het herstel van een kapotte straatlantaarn wordt gewerkt. Waar volgens de paddenstoel de afstand per fiets naar Zenderen 3,3 kilometer is.
 2. Prijs oudpapier naar recordhoogte, maar bijna geen Twentse club die profiteert: ‘Voordeel is door gemeenten afgekocht’
  PREMIUM

  Prijs oudpapier naar recordhoog­te, maar bijna geen Twentse club die profiteert: ‘Voordeel is door gemeenten afgekocht’

  HENGELO/GLANERBRUG - Het is net de energieprijs. Een kilo oudpapier was in jaren niet meer zo kostbaar. De prijs is door het plafond geschoten van haast 150 euro per ton, dus 15 cent per kilo. Want oudpapier is plots ‘schaars’. Toch profiteert bijna geen club, school of kerk van deze superprijs. Hoe hard de vrijwilligers ook werken en hoeveel ze ook inzamelen.

Hengelo e.o.