Volledig scherm
© Wouter Borre

Doorstart Wawollie Goor staat nog niet vast

GOOR - Het is nog onduidelijk of er een doorstart komt van kringloopbedrijf Wawollie in Goor. De loods brandde zondagmorgen geheel af. De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting. Oprichter Hans Messie van Wawollie was maandag niet voor commentaar bereikbaar.

Een berg verwrongen staal en zwartgeblakerde stukjes muur. Meer is er van de Goorse vestiging van kringloopbedrijf Wawollie niet overgebleven. Door de brand zit de gemeente Hof van Twente nu met een probleem.

Grof vuil
Het bedrijf zamelde in opdracht van de gemeente grofvuil in, zoals bankstellen. Het kreeg daarvoor een vergoeding. Omdat de loods er nu niet meer is, kan ook het grof vuil niet meer worden opgehaald. Volgens een woordvoerder gaat de gemeente de komende dagen met Messie in overleg om een oplossing te bedenken. De tientallen vrijwilligers zaten gisteren thuis.

Vestigingen
Goor is voor Messie de plek waar het allemaal begon. Nadat hij eerst een jaar of vijf op een klein industrieterreintje in Goor had gezeten, verhuisde hij in 2008 naar de leegstaande loods van Eternit. In 2012 opende hij vervolgens een vestiging in Haaksbergen en in 2014 kwam daar een hal in Utrecht bij. Een vestiging in Almelo moest in 2014 op last van de gemeente dicht.

Hengelo e.o.