Volledig scherm
© SXC

Dorpsraad onderzoekt woonwensen Benteloërs

BENTELO - Dorpsraad Bentelo wil van de inwoners van Bentelo weten of er op korte termijn behoefte is aan meer huur- en koopwoningen.


„Aanleiding voor de enquête is de voorgenomen fusie van Bouwvereniging Ambt Delden met corporatie Viverion. Die moet volgend jaar zijn beslag krijgen. De Bouwvereniging wil weten of ze op korte termijn nog iets voor het dorp kan doen”, vertelt Coen Wegink namens de dorpsraad.

„Ook de gemeente Hof van Twente is geïnteresseerd. Die heeft een woonagenda, daaruit blijkt dat er tot 2025 behoefte is aan 25 woningen in Bentelo. Wij willen kijken of er op korte termijn al mogelijkheden zijn.” Inwoners van Bentelo wordt gevraagd om online een vragenlijst in te vullen. Daarin wordt gevraagd naar onder andere leeftijd, gezinssituatie, huidige woonsituatie en wensen ten aanzien van een eventuele nieuwe woning.

Zo’n 120 mensen hebben de lijst al ingevuld, zegt Wegink. „We hebben als dorpsraad het gevoel dat er vooral behoefte is aan meer starterswoningen en woningen om door te groeien. Ik weet dat er jongeren zijn die in Bentelo willen blijven, maar met vraagprijzen van rond de drie ton komen ze met hun inkomens niet in aanmerking voor een hypotheek. En anderzijds weet ik dat er gezinnen wonen in starterswoningen die wel graag door willen naar een twee-onder-eenkapper.”

Dat gevoel wordt ondersteund door de woonagenda van de gemeente. Daarin staat dat de bevolking van Bentelo het jongst is van alle deelgebieden in Hof van Twente. Die jongere huishoudens bewonen het grootste deel van de luxe woningtypen. Bentelo is tevens de kern waar de meeste mensen niet in de huidige woning willen blijven wonen. Een hoog percentage overweegt een verhuizing.


Volgens Wegink zou het mooi zijn als bouw van de gewenste woningen op korte termijn kan plaatsvinden, nu de hypotheekrente laag is. „Als blijkt dat de behoefte aan nieuwbouwwoningen er inderdaad is. Want wij snappen heel goed dat er niet gebouwd kan worden voor leegstand.”

De enquête is te vinden via www.bentelo.info en blijft nog ongeveer twee weken online.

Hengelo e.o.