Volledig scherm
© Christian van der Meij

Drie dagen paalzitten bij Goors café

GOOR – Café de Whee in Goor viert het vijfjarig bestaan deze dagen op een wel heel bijzondere manier. In totaal tien deelnemers gaan tot uiterlijk zondagavond paalzitten voor de deur van de kroeg.

Gezeteld in een comfortabele autostoel gaan de paalzitters uitmaken wie het beste is in zitvlees kweken, maar er wordt ook geld opgehaald. “We doen het voor de stichting Doors Wide Open, die mensen met financiele problemen een helpende hand bieden”, legt cafébaas Auke Kramer uit.

Collectepot
Donderdagavond bestegen de tien deelnemers de palen, waar meerdere winnaars uit kunnen komen: “Als er op zondagavond nog meerdere mensen op de paal zitten, moeten ze het bedrag delen”, aldus Kramer. “We hebben een collectepot waar we het hele weekend geld mee inzamelen. De ene helft is voor de winnaar, de andere voor het goede doel. Er gaat sowieso al 500 euro naar Doors Wide Open.”

Activiteiten
Rondom het paalzitten is er bij Café de Whee het hele weekend van alles te doen, zoals een marathonuitzending van de piratenzender en tal van optredens. In geval van regenachtig weer moeten ponchos en aan de paal bevestigde paraplu’s de deelnemers enige beschutting bieden. “Aanvankelijk zou alleen de piratenzender komen, maar de beste ideeën worden in de kroeg geboren.”

Hengelo e.o.