Volledig scherm
NK dahliakweken bij museumboerderij Wendezoele in Ambt Delden © Anita Dunnewijk

Duizenden dahlia's kleuren Wendezoele in Ambt Delden tijdens heus NK

AMBT DELDEN - Museumboerderij Wendezoele in Ambt Delden is dit weekend het decor van het NK dahliakweken en de bijbehorende dahliashow. Duizenden bloemen kleuren de oude schuren en boerenwagens.

Het evenement trekt veel belangstellenden, zo blijkt deze zaterdag. De meeste bezoekers komen speciaal voor de dahliashow. Zo ook Frans en Truus Katier uit Delden. Ze zijn gek op dahlia's, vertelt Truus. „We hebben zelf ook 23 soorten dahlia's in onze tuin.” Vooral de verschillende vormen en de vele kleuren van de bloemen vinden ze mooi. 

Even verderop bewondert Jan Goselink uit Wierden de bloemstukken. De kleuren van de dahlia's spreken hem aan, zegt hij. „Ik sprak net een andere bezoeker die dahlia's kweekt en ik ga wat dahliaknollen van hem kopen, zodat ik volgend jaar in mijn eigen tuin van de bloemen kan genieten.” 

Prachtig

Op een bankje bij de vijver zitten Martin en Marianne Polman in de zon. Ze zijn op de fiets uit Almelo gekomen en hebben ook de Moestuindag van Twickel bezocht. Wat ze van de dahliashow vinden? „Het is prachtig”, zegt Marianne. „Al die mooi opgemaakte bloemstukken en grote bloemen. Wij hebben een paar dahlia's in de tuin, maar dat worden er nog wel meer.”

Derde plek

Initiatiefnemer en hobbykweker Hans Mikkers uit Hengelo is een tevreden man: „De dahliashow wordt goed bezocht en het weer is fantastisch.” Daar komt nog bij dat hij als derde eindigde in de categorie 5 bloemen balvormig op het NK. De categorie bloemstukjes klein werd gewonnen door Hans van Duijn uit Halle (Duitsland). Hij is lid van de Dahliavereniging Almelo.

Alle uitslagen verschijnen binnenkort op nederlandsedahliavereniging.nl

Volledig scherm
NK dahliakweken bij museumboerderij Wendezoele in Ambt Delden © Anita Dunnewijk

Hengelo e.o.