Volledig scherm
Apollo presenteert zaterdagavond nieuwe uniformen tijdens de jubileumtaptoe op het plein voor het gemeentehuis. Op de foto majorettes in ‘oude’ uniformen. © Apollo

Een en al Apollo dat de klok in Goor slaat

GOOR - Goor staat zaterdag op zijn kop, met een streetparade van muziekvereniging Apollo en andere korpsen, een feestelijke koopmiddag met modeshows en een jubileumtaptoe met Apollo op het plein voor het gemeentehuis.

Het Goors Historisch Museum, aan de Stationslaan, met een expositie over 100 jaar Apollo, is voorafgaand aan de taptoe geopend van 13.30 tot 17.00 uur.

Nieuwe uniformen

De festiviteiten worden aangegrepen om nieuwe uniformen voor Apollo te presenteren. Tijdens de streetparade, die tussen 16.00 en 17.30 uur door Goor trekt, heeft de drum- en showfanfare van Apollo haar huidige uniform aan. Maar tijdens de taptoe, die om 20.00 uur op het plein voor het gemeentehuis begint, presenteren de muzikanten en majorettes hun nieuwe uniformen. Het historisch museum krijgt binnenkort de beschikking over een 'oud' uniform.

Winkels

De meeste winkels zijn zaterdag tot 19.00 uur open. Om 15.15, 16.15 en 17.30 uur zijn er rond het Sterplein in de Grotestraat shows op een catwalk, van twaalf modezaken. De modellen worden met auto's van garages en herstelbedrijven naar en over de catwalk gereden en muziekkorpsen paraderen tussen de shows over de catwalk. Er zijn ook andere activiteiten, zoals een straatbingo in het westelijk deel van de Grotestraat.

Taptoe

De jubileumtaptoe ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan begint om 20.00 uur. Behalve Apollo doen daar Jachthoornkorps Urk, Show en Marchingband Exempel, Show & Marchingband Kunst & Genoegen en Drum- en Showfanfare Advendo aan mee. Al deze korpsen behoren volgens de organisatie tot de landelijke top. De taptoe krijgt een militair tintje door deelname van de Regimentsfanfare Bereden Wapens van de koninklijke landmacht.

Kaarten voor de taptoe zijn verkrijgbaar bij Primera De Bandijk, The Readshop Goor en Servicestation Howk. Ze kosten in de voorverkoop 7,50 euro voor de tribuneplaatsen.

Volledig scherm
Apollo presenteert zaterdag ook nieuwe uniformen. Op de foto majorettes in 'oude' uniformen. © uniformen

Hengelo e.o.