Volledig scherm
Gerard Wolterink en Bert Eelderink, twee mannen van Hector. Ze houden zich bezig met aanleg kunstgrasveld. © Lenneke Lingmont

Eerste elftal Hector Goor gaat niet op nieuw kunstgrasveld spelen

GOOR - Op het hoofdveld van Hector groeit geen enkele grasspriet meer. De voetbalclub aan de Pluvierstraat in Goor krijgt een kunstgrasveld. De omvangrijke klus wordt uitgevoerd in de voetballoze zomerstop. Op vrijdag 26 augustus moet het karwei klaar zijn en is de officiële opening. Een dag later is er een open dag.

De accommodatie van de vierdeklasser ondergaat momenteel een metamorfose. Gerard Wolterink en Bert Eelderink van de bouwcommissie van Hector zijn dagelijks te vinden op het terrein. Ze kijken niet alleen toe, maar steken zelf ook de handen uit de mouwen. "Met de nodige zelfwerkzaamheid kunnen we de kosten drukken", zeggen ze over het karwei, dat ruim een half miljoen euro kost.

Veld ingeleverd
Dat bedrag hoeft Hector niet zelf op te hoesten. Maar de club heeft er wel een offer voor moeten brengen. Hector raakt na de jaarwisseling het achterste speelveld kwijt. Daar wordt een parkeerterrein voor de naastgelegen onderneming Nijland aangelegd. Dat bedrijf kampt met een tekort aan parkeerplaatsen. "De velden zijn van de gemeente. De opbrengst van de verkoop wordt geïnvesteerd in het kunstgrasveld. De gemeente heeft straks ook veel minder onderhoudskosten", zegt Wolterink.

Vrijwilligers
Om het vernieuwde veld staan inmiddels ook nieuwe lichtmasten. Momenteel zijn de vrijwilligers van Hector bezig met de bestrating rondom het kunstgrasveld. "Er is hier veel bedrijvigheid geweest de laatste weken", zegt Wolterink.

Voor de aanleg is veel zand afgegraven. Het overtollige zand is gebruikt om een ander veld op te hogen. Veld drie van Hector ligt nu bijna een meter hoger dan voorheen. Daar groeit inmiddels ook al gras op. "Maar we kunnen op dat veld nog niet meteen voetballen. Het is pas na de jaarwisseling bespeelbaar." Het laaggelegen veld drie was een zorgenkindje van Hector. Bij neerslag werd het snel drassig en kon er niet op gespeeld worden.

Alleen bij slecht weer
Veel jeugd- en seniorenteams zullen op het nieuwe kunstgras gaan spelen. Maar het eerste elftal geeft vooralsnog de voorkeur aan echt gras. "Het kunstgrasveld wordt daarom niet ons hoofdveld. Op het veld ernaast gaat het eerste elftal voet ballen. Bij slecht weer wijkt de hoofdmacht uit naar kunstgras", zegt Eelderink.

Hengelo e.o.