Volledig scherm
Eerste steen van Erve De Worse gemetseld. © Ellen te Riele

Eerste steen voor 'broedplaats' De Worse Markelo

MARKELO Erve De Worse is voorzien van de symbolische 'eerste steen'. Deze werd gemetseld door burgemeester Ellen Nauta. Het markeert het begin van de bouw van een onderzoek- en ontwikkelingsruimte. Met deze ‘broedplaats’, zoals initiatiefnemer Herbert Weekhout het graag noemt, biedt hij ruimte en kansen aan studenten en jong afgestudeerde ondernemers (startups) gerelateerd aan energietechnologie.

“Ik ben trots op dit bijzondere initiatief in het mooie, glooiende buitengebied van Markelo”, bekent Nauta. “En ik vertrouw erop dat deze symbolische handeling, het metselen van enkele hoekstenen, leidt tot de ‘broedplaats voor duurzaamheid, energie en innovatie’, die jij voor ogen hebt.”

Creatief en een beetje gek

Herbert Weekhout koos de datum 17 juni voor de eerste steenlegging, omdat hij die dag 60 jaar werd. “Ik hoop dat ik op m’n 61 ste verjaardag, hier naar binnen kan wandelen”, zei hij tegen de aanwezigen die op de een of andere manier betrokken zijn bij het project. Eén van de sprekers was Martin Stor, directeur van het Achterhoeks Centrum Technologie die Herbert prees om zijn creativiteit, briljante ideeën en de moed om deze ook écht ten uitvoer te brengen. Hij noemde Herbert ‘een beetje gek en manisch positief’, iets wat de ongeveer 100 gasten herkenden en beaamden.

Theodor van der Velde, directeur Saxion Centrum voor Ondernemerschap daagde de bezoekers uit om de creativiteit van Herbert Weekhout te delen. Hij vroeg associaties uit te roepen bij het woord ‘broedplaats’. Dit leidde tot prachtige nieuwe termen die de ondernemer meeneemt in de verdere uitwerking van zijn plannen.

Hengelo e.o.